Emdrup Zoneterapi
v/ Grete Petersen

Emdrup zonterapi logo

Samtale

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Mit særlige arbejdsområde er støtte til dig/ jer, der har svære oplevelser i forbindelse med ufrivillig barnløshed, graviditet, fødsel og barselsperiode. Du kan stå midt i kaos - og det kan være på afstand, men fortsat skabe problemer for dig. Mit tilbud er enten samtale alene eller en kombination af samtale og zoneterapi. Zoneterapi er en god afspændende kropsbehandling. Zoneterapi vil også - i relation til en evt. abort - hjælpe kroppens restitution.

Ufrivillig barnløshed

Et voksende antal par oplever ufrivillig barnløshed, og antallet af behandlinger for barnløshed er steget med ca. 60 % i løbet af det seneste årti.

Ny forskning viser at behandlinger for barnløshed som insemination, hormonbehandling og/eller reagensglasbefrugtning kan være udmattende og belastende, idet der kræves mange undersøgelser, daglig medicinering og til tider smertefulde æg-udtagninger. Desuden oplever mange par den ufrivillige barnløshed som stressende, hvilket resulterer i depression, bekymring og nedsat livskvalitet.  Samtale og afspænding er i denne sammenhæng forebyggende, og kan med stor sandsynlighed øge muligheden for at blive gravid, da det at blive gravid er påvirket af et kompliceret samspil mellem fysiske og psykiske forhold.
Læs mere: Det hjælper at tale om ufrivillig barnløshed

GraviditetGraviditet, fødsel og tiden efter

Følelser som tristhed, sorg, angst, skyld- og skamfølelser kan fylde i relation til graviditet, fødsel og barselsperiode. Følelser som dræner din energi. Har du fået foretaget en provokeret abort, skal du være opmærksom på at du kan have de samme symptomer - en efterreaktion til indgrebet.

Du kan have ”ting med i bagagen”, som gør det vanskeligt at finde dine ben at stå på som forælder. Du kan mangle troen på dig selv i din nye rolle, og synes det er meget svært at rumme barnets uro med megen gråd. Samtidig er det svært – trods et åbenlyst behov – at overlade barnet til andre og bede om hjælp.

Hvad med parforholdet?

Parforholdet lider som regel under mange konflikter, da I begge er trætte og mangler overskud til at hjælpe hinanden – eller måske er du alene om barnet….  

Det er svært at rumme uforudsigeligheden med en baby, usikkerheden på om barnet stimuleres og trives som det skal, manglen på søvn, fravær af faste rutiner. Familiens nye hverdag er langt fra livet ”før baby” – I skal finde jeres nye identitet hver især og sammen som par. Du kan læse mere om hjælp til par under Par-tjek.

momHvad tilbyder jeg?

Jeg vil støtte dig/jer i at finde balancen igen.

Mit behandlingstilbud er et supplement til den hjælp, du kan få via det etablerede system. Det retter sig mod dig, der har brug for ekstra hjælp til at forebygge en fødselsreaktion eller hjælpe dig inden din tilstand bliver meget alvorlig. Det indebærer ofte en blanding af individuel terapi og parsamtaler.

For dig, der har født, er hjælpen også praktisk støtte i, hvordan familien får hverdagen til at fungere med et lille barn, ammevejledning/ flaske, skemad, barnets søvn, hjælp til at det urolige barn, sparring omkring barnets udvikling o.a.

Ønsker du at vide mere om min psykoterapeutiske baggrund, og hvordan jeg arbejder, kan du besøge www.gretepetersen.dk

Du er også meget velkommen til at kontakte mig