Emdrup Zoneterapi
v/ Grete Petersen

Emdrup zonterapi logo

Samtale

spaedborn

Zoneterapi til spædbørn


Spædbørn græder. Hvor meget er normalt eller med andre ord: Hvornår er gråden tegn på at noget er galt? Det er et vanskeligt spørgsmål for forældre og skaber usikkerhed i forældrerollen.

Er det kolik?
I gennemsnit græder spædbørn på 2 uger omkring 80 – 90 min hver dag. Mængden af gråd topper ofte inden for de første par måneder og aftager gradvist. Når dit barn er omkring 12 uger er mængden af gråd typisk faldet til ca. 50 min. om dagen.
Definitionen på kolik er at barnet græder mindst tre timer om dagen, tre dage om ugen – i mindst tre uger. Hvorfor hvert 5. sunde spædbarn får kolik, ved vi ikke og uanset årsagen, er det hårdt at være forældre til et meget grædende barn.

Umodent tarmsystem
Min erfaring er at zoneterapi ofte virker godt på meget urolige spædbørn. Først udelukker vi, at dit barns gråd skyldes sult. Vurderer vi sammen at barnets uro skyldes fordøjelsesproblemer, behandler jeg specifikt på afhjælpning af dette. Spædbørn reagerer ofte meget hurtigt på zoneterapibehandlingen, og du kan sandsynligvis allerede efter de første behandlinger mærke en forbedring.

Den voldsomme uro skyldes imidlertid ikke altid, at dit barn har ondt i maven. Jeg gør derfor meget ud af i min behandling, at snakke med dig om ”hvem dit barn er”, og hvordan jeres dag ser ud. Sammen pejler vi os ind på, hvordan vi bedst kan afhjælpe uroen.

barnfodHvordan arbejder jeg
Du vil få råd og vejledning om amning/flaskeernæring, spiser barnet evt. for lidt/ for meget, måder at trøste barnet på, hvordan barnets signaler kan tolkes, hvordan kan du lægge barnet til at sove mm. Med zoneterapi og samtale kan jeg støtte dig og dit barn til at opleve en større indre ro.

Dit barn behandles med tryk på bestemte punkter på fødderne og underben, mens det ligger hos mor eller far. Barnet kan reagere med uro de første gange. Efterfølgende er den typiske reaktion dyb afslappelse.
Nogle gange er det en god ide at barnet spiser under behandlingen, så tag en flaske med, hvis du ikke ammer. Reaktioner på behandling af spædbørn er forskellig og kan komme samme dag eller efter anden/ tredje behandling.

 

Nogle typiske reaktioner:

  • Dit barn sover op til 4 timer efter behandling
  • Maverumlen
  • Mere ildelugtende urin
  • Grådens mønster ændrer sig
  • Træthed
  • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
  • Velbefindende/afslappethed
  • Ændring af afføringsmønster (farve, lugt, hyppighed, konsistens)

Reaktionerne skal ikke opfattes som en forværring, men er tegn på at behandlingerne giver resultat og at bedring er på vej for dit barn. Du kan gratis rekvirere en rapport om zoneterapiens effekt på skrigeture hos spædbørn hos FDZ          


Obs!
Hvis du er i tvivl – f.eks. om dit barn tager på, som det skal, eller om det er sygt – så kontakt din sundhedsplejerske/ læge.

 

barnetsSvære følelser når barnet græder
”Alt er prøvet og næsten intet hjælper”. Du er træt og udmattet.

Barnets gråd kan sætte gang i mange følelser hos dig, f.eks.: vrede, sorg, hidsighed, magtesløshed, fortvivlelse, had og desperation. Følelser vi som forældre kan blive helt overvældede af. Det hjælper at få luft for det
Læs mere:
Hvordan kan jeg hjælpe dig?
Har du en fødselsreaktion?